Nyt fra min hverdag
 Glædelig jul

Jeg ønsker alle venner, familie, mailvenner og besøgende en dejlig jul og et nytår som må bringe jer megen glæde.

 
I dag har jeg lige hørt fra Jan, dejligt. Han har det godt.
 
Nu tror jeg på en hvid jul, men jeg har glemt hvor besværlig det er med al den sne. Jeg skal ud og rydde så Zuki kan komme ud og gøre sig ren. I dag kunne vi først komme ud af dørene ved middagstid selvom viceværten sled som et bæst kunne han ikke følge med så føg det sammen bag ham, jeg tror han sover godt i nat ellers har han mareridt med al den sne. Men smukt er det.
 Løndal gods
Til julestue på et smukt pyntet Løndal gods efter vi havde spist en dejlig middag på Pejsegården.
 December
Kære Oldeunger. I år laver jeg ikke en julekalender til jer. Sille er blevet for stor og drengene er  for små. Men jeg vil da savne at have den daglige kontakt med jer
Jeg har jeg sendt en kasse æbler op til jer og håber så mor og far vil læse julehistorier for jer. Jeg vil komme med lidt snoller som i så kan hygge jer med  når i tænder lys om søndagen. Der kan lånes dejlige billedbøger med tekst på biblioteket.
 
Jeg var ved øjenlæge i dag og det går fint. En lille forbedring så vi håber udviklingen af våd AMD er standset på det højre øje, det venstre er desværre færdig. Så jeg er meget glad i dag.
 
Tommy var forbi et par timer i dag for at se til hunden.
 
 
Åh det lille skidt, hun har haft en hård weekend. Jeg håber hun får det bedre. Hun bliver doped med smertestillende medicin.
 

Zuki skal opereres i dag, håber det går godt.

 Zuki
Så gik det galt for Zuki igen, hun gled på et vådt gulv og det var hendes ben med korsbåndsskaden det gik ud over. Det er nu en måned på smertlindrende tabletter og så skal der igen tages stilling til hvad der skal gøres. Det er svært bare at sige hun skal aflives når hun ellers er en kvik og rask hund. Mig afliver man jo heller ikke fordi jeg er plaget af gigt
 
Se hvad jeg har fået i dag, et billede af oldeungerne. Herligt
 Sgt. Donald Jeffs
Brevet fra Susanna til morgen mindede mig også om besøget af den eneste overlevende flyver fra nedskydningen på Gals Klint, Sgt. Donald Jeffs, da han og hans søn var på besøg hos mig for at få et kompas  overleveret. Ja mange tanker sættes i gang sådan en morgen.
Gå ind på linket og se hvis det har interresse

http://www.macrobertsreply.com/
 For 60 år siden Holocaust
Fik en mail fra en god mailveninde til morgen. Den var barsk men en god reminder om aldrig at glemme det forfærdelige der skete for 60 år siden.Vil ikke sætte billeder ind det var så ondt.
 FØDSELSDAG 50 ÅR
Så nu føler jeg mig snart gammel, 2 sønner der er fyldt 50. Det er Ole der i dag har fødselsdag
 fødselsdagsfest

Så var der efterårsferie hos Ole og Nina, og Oles 50 årsdag blev fejret, med lagkage og boller og om aftenen spiste vi sammen før drengene skulle ud på Tipperne og sove, På billedet ser man at farfar også kan bruges  når der er legetøj der skal repareres. Sille er blevet en stor pige og meget glad for Lise Lotte.
Næste dag var jeg i plantagen med Nina og havde Zuki med, men det er for voldsomt for hende i det terræn siden hun har haft det dårlige ben, så hun lå brak dagen efter, men så fik jeg hentet lav og mos og grene til vores kranse og dekorationer. Alt i alt var det en rigtig dejlig ferie som jeg håber kan gentages. Ole kørte mig hjem søndag aften,  desuden gav Nina mig hjemmelavede boller og syltetøj og et stykke dejligt brunost med hjem uhm! lækkert.

 Brev
Det er bidende koldt her til morgen, og det fryser et par grader. Fik i dag et dejligt brev fra Lise Lotte, der var et af hendes dejlige digte med, det er noget der varmer. Skriver det ind til hendes andre digte.
 Tur med Ældreklubben

Så var vi en tur til Tangeværket, med ældreklubben. Vi spiste verdens største og dejlig veltillavede Wienersnitzel i Kongensbro Kro, var derefter på Himmelbjerget og fik kaffe som skuffede. Se dette sjove træ på vejen op til tårnet hvorfra der var en pragtfuld udsigt.

 Strandtur
Var et par dage hos Ole og Nina. Ole, Lise-Lotte og jeg var på stranden en pragtfuld tur, og Lotte og jeg fik vist fotograferet  alt det vi ønskede, flotte bølger og klitter og skyer. Lækkert, lægger dem ind senere. Zuki drønede rundt og blev godt træt, hun forsøgte at fange skum der fløj hen ad stranden , det så sjovt ud. Tak for en dejlig miniferie.
far og datter i samme position og en lille hund.
 Til alle Quinder

På indersiden af enhver ældre quinde er en yngre person - som undrer sig over hvad fanden der gik galt.
-Cora Harvey Armstrong-

 
Rart at have Margit, der vender tilbage med noget smukt eller noget grinagtigt.
Der  kommer som regel mail om søndagen, som nok kan blive en dum dag, når man bliver ældre, så tak Margit fordi jeg er på din mailliste.
Du giver mig også nogle ideer til min julekalender for voksne, vi Quinder kan nok tåle noget
selvironi og et godt grin i en travl julemåned.
 
 Tre hjælpende engle
Nogle elever fra skolen var ude for at tjene penge til en rejse til Berlin i dag, Petrine-Josefine og Camilla. De var både venlige og meget dygtige, deres mor har lært dem godt op. Det var en fornøjelse at se dem arbejde og det er gjort pænt.
 Lyng
Så er det atter lyngtid, og Ole kom med et par dejlige buketter, den ene skal på kirkegården.
 De Japanske Haver

De fem.
Igen en dejlig tur med pigerne og Herluf.Jeg kan varmt anbefale et besøg der. Det ligger i Broby på Fyn.
Jeg lægger flere billeder ind under De Japanske Haver

 
Susanna
Har lige hørt fra Susanna, hun sendte den dejligste mail
 Familiebesøg

Hurra .
Har haft besøg af barnebarnet, og som sædvanlig blev der dømt råhygge men også powershopping, det var drønvarmt men vi havde det dejligt og spiste Kinamad. Hun begynder i gymnasiet mandag, ok ja tiden går. Vi grillede også om aftenen på min nye grill. Fik også hilst på hendes mor og far da de hentede hende og vi var alle lige et smut i Middelfart og fik en dejlig skov  is.
Der var også lige tid til en tur ned om havnen og jeg så det nye der var lavet på Kemiragrunden.
Ak ja, men der er desværre for langt imellem de har tid? til at besøge mig.

 Barnedåb

Var til dåb i går i Møgeltønder.
 Se billeder derfra under Schackenborg.

 Sensommer
Har lige sensommertilplantet mine krukker, var i Plantorama mandag med B
 

'Venner er stille engle der løfter os op,

når vores vinger har svært ved at flyve'.

 Grillaften

16 juli
På besøg hos gode venner, Zukis plejeforældre.

 Jeg havde fået nogle solbær, som B. og jeg plukkede i det dejligste vejr.
Der blev bagt en skøn rabarberkage til eftermiddagskaffen og vi blev inviteret til at blive til grill, jeg fik min livret LAMMEKØLLE og det var lækkert med masser af hvidløg,  senere troede vi raffinaderiet havde problemer med deres udslip af dårlig lugt, men det var vist E. som gik og spredte hyggeduft.
Jeg plejer jo at spise lam hos O. od N. men i år havde de gæster.
Jeg så en masse billeder fra B og E`s tur til Nordkap omkring 900 billeder, hvor de to mennesker forstår at få noget ud af deres rejser. Zuki gik rigtig og nød at hun havde hele haven at gå rundt i og jeg synes altså hun jager lidt rigeligt med dem , jeg tror hun bliver forkælet når hun er på besøg.

 Besøg hos DRONNINGEN

2 juli
Min barmhjertige samaritan, Birgit, kom og tilbød mig en tur til Den Gamle By i Århus. Sikke en oplevelse, jeg har jo aldrig været der.
Vi var oppe og nede i samtlige huse inde i alle gårdene hvor der gik nogle små høns i nogle af dem og op og ned af alle stræderne. Vi spiste frokost i en lille gårdhave og fik nogle vidunderlige kager bagefter.
Derefter var vi i Marselisborgskoven hvor vi så dronningen og nogle gæster på terrassen.
Jeg troede hun ville give te, men der stod desværre en garder og jeg tror ikke han synes det var nogen god ide.
Alt i alt en vidunderlig tur og vi sluttede med en skovis i Middelfart.

 Fregatten Jylland

En dejlig tur til Ebeltoft - det er altid hyggeligt med vennerne fra Terres des Hommes. Det er det man kalder UDFLUGT hvor vi griller og spiser maden i det grønne.

Erik -Lissa og jeg var så heldige at vi var med på en guidet tur på Fregatten Jylland det er noget jeg varmt kan anbefale.
Fru Larsen dummede sig som sædvanligt, jeg sagde Undskyld til en jeg stødte ind i- men det var bare en voksfigur, Andre gikpå shopping i de små gader og vi sluttede med en dejlig Paradis is.

 I dag begynder sommeren

Har været en tur med Zuki nede ved søen ,tror der snart er ællinger, det er et vidunderligt vejr, frisk og solrig morgen.
Jeg skal til frokost hos gode venner men har ellers nydt det allene i Pinsen, savner nok lidt de glade dage i jagthytten.

 31-5
Som du kan se har jeg været oppe hos far, mærkeligt uden dig.Har læst voice besked.
 Som det er så småt herhjemme
Hej min ven dejligt at høre fra dig.
Nyd de smukke omgivelser og tag nogle gode billeder.
 


 !0 - 5

En vidunderlig buket dukkede op til morgen, selvfølgelig fra min dejlige Annette.
Tak min pige du har vist lige givet mig lyst til at skrive lidt igen, der har jo været så meget, men alligevel noget som I måske gerne vil se og læse.
Der var også to dejlige chokoladehjerter, vil tænke på dig når jeg spiser dem.
Tommy kom sidst på dagen med en sød orkide, han blev et par timer, dejligt.

Morsdagbuket
 

Zuki har lavet et tigerspring ude i haven, hun fik en SPORTSSKADE og må ikke gå ret meget de næste mange uger, derfor har jeg købt en promenadevogn så vi kan komme lidt ud begge to.
Jeg håber jeg får lov til at beholde hende.

Zuki med sin korsbåndsskade
 
24-1
Så måtte man til det igen, fyldte år i gar. Jeg har jo aldrig brudt mig om at fejre mig selv, så det var altid Gunnar der gjorde anstalter til fødselsdagen.
Det var dejligt med mange gæster, men jeg er vist ved at blive gammel, jeg var godt nok træt da jeg kom til aften. Fik dejlige hilsener og gaver.
Jeg har fået mails fra en mand der laver en lokal hjemmeside , han sendte noget selvbiografi om min mor , som han fandt på arkivet, og det var utrolig venligt af ham for jeg vidste ikke at det fandtes, samme dag fik jeg et slægtsprogam forærende af en bekendt så det gav blod på tanden til igen at fuske lidt med det for oldebørnenes skyld
.
Min oldemor
 
4-1
Tommy og jeg var på  en dejlig tur til stranden i snevejr og med en tår varm kaffe og en gammel dansk til at varme os på. Zuki var dødtræt da vi kom hjem og vi fik en fastelavnsbolle og varm cacao. Tommy er vild med at fotografere så han leger med sine billeder, det skal nok blive bedre.
 
3-1
Jeg var rundt i bebyggelsen i går med telefonlister, det tog sin tid for jeg måtte jo ringe på alle steder, da mange af vore postkasser var sprængt.
Jeg blev da hængende hos en af vore nyere indflyttere og fik en dejlig sludder med hende.
Hun var så sød at give mig en rosenbog, som hun selv har skrevet og hun skrev et par personlige ord i den.
Rosernes tid af Inger Skovløkke
 Så kom vi ind i det nye år
1-1-2009
Så kom vi da ind i det nye år, ikke stille som det plejer, men med en masse hærværk her i vores beboelse.
Det er sandelig nogle modige drenge som kan terrorisere sådan nogle gamle mennesker som os, nogle er over 90 år.  Det er store drenge der gør det, jeg forstår det ikke de må da selv have bedste og olde forældre.
Nå men nu er det blevet lysere og jeg glæder mig til lidt længere ture med Zuki.