Min bedste opskrifter
 Lyn æblekage
8 personer
100 g. margarine
100 g. melis
2 æg
200 g. mel
2 tesker bagepulver
revet skal af 1 citron
dyb tallerken skrællede æbletern ca 600 g.

     rør margarine, melis og æg
Heri røres melet og bagepulveret 
æbletern vendes i 
Kommei form ca. 20*35 cm. drysses med mandelsplitter eller nødder
samt tesukker (evt. kanel)
Bages 20 min. 180 - 190 grader, midterste rille

 Hybensuppe med flødeskum
4 personer


¾ liter hyben

1½ liter vand

ca. 100 g sukker

citronsaft
kartoffelmel

Tilbehør : Flødeskum


 

 
Skær blomst og stilk af frugten, skær den midt igennem og fjern frøene – nemmest med en teske. Kom skallerne i en gryde med vand og bring dem i kog. Lad dem koge møre en halv times tid. Purer det gennem en sigte. Bring pureen i kog med sukker og tilsæt lidt citronsaft. Jævn med kartoffelmel udrørt i koldt vand. Smag det til. Serveres rygende varm med flødeskum på. Tvebakker kan serveres til eller brødkrotoner.

 Appelsin-hybenmarmelade.
personer

½ kg. rensede hybenskaller

1 appelsin

1 citron

½ kg. melis( du kan spare lidt på melis)

6 dl. vand
melatin eller marmelit

 

 

Frugten hakkes og blandes med vand og står til næste dag.

Koges op ( pas på det ikke brænder på ) koges godt igennem. Ca. 10 min.

Herefter kommes sukker i og koges i ca. 10 min, tages af og heri kommes marmelit eller melatin ( fra Brugsen) ca.  2-3 tsk., koges med 2 min. Og til sidst lidt atamon.  .

Kommes varm i atamon skyllede glas og tilbindes.

 Store marengs
personer

3 æggehvider

150 g.melis
piskefløde

æggehvider og melis piskes meget stive

Sættes på plade med to teskeer

Bages ved 100 0 i ca. 1 time eller mere

Traditionel varme 

Serveres med flødeskum
eller flødeskumm med 1 teske pulverkaffe i